Mercedes

Mercedes versterkt team met voormalige Ferrari experts


Mercedes heeft een sterke zet gedaan in de Formule 1-wereld door twee voormalige sleutelfiguren van het Ferrari-team te contracteren. Vanaf volgend jaar zullen Simone Resta, voormalig hoofdontwerper bij Ferrari, en Enrico Sampo, specialist in simulator-analyse, hun expertise inzetten voor het Mercedes-team in Brackley.

Achtergrond van de nieuwkomers

Simone Resta heeft van 2014 tot 2018 bij Ferrari gediend als hoofdontwerper en heeft in die periode bijgedragen aan de ontwikkeling van diverse competitieve raceauto’s. Zijn werkzaamheden bij Ferrari werden gekenmerkt door nauwe samenwerking met James Allison, die momenteel de functie van technisch directeur bij Mercedes vervult. Met de aanstelling van Resta als Strategic Development Director vanaf 2025 wordt deze succesvolle samenwerking hersteld.

Enrico Sampo vervulde bij Ferrari de rol van Driver Simulator Team Leader, een cruciale positie voor het optimaliseren van prestaties en racestrategieën. Zijn overstap naar Mercedes zet hem op de positie van Head of Performance Software Applications, waarmee hij rechtstreeks zal bijdragen aan de verbetering van Mercedes’ prestaties op de circuits.Voorkomen van informatie-overdracht

De transitie van Resta en Sampo naar Mercedes wordt ingezet na een zogeheten ‘gardening leave’. Deze periode is bedoeld om ervoor te zorgen dat geen gevoelige informatie van Ferrari meegenomen wordt naar Mercedes. Dit gebruikelijke proces binnen de Formule 1-wereld zorgt voor een ethische overgang van teamleden tussen twee concurrerende teams.

Strategische zet van Mercedes

Met het aantrekken van Resta en Sampo benadrukt Mercedes zijn ambitie om de kloof met de koplopers, waaronder Red Bull, te dichten. Ondanks de verrassende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, toont Mercedes met deze actie aan sterk in te zetten op technische innovatie en expertise. De verwachting is dat de toegevoegde kennis en ervaring van Resta en Sampo een significante bijdrage zullen leveren aan het competitievermogen van Mercedes in de nabije toekomst.