Norris baalt van niet-competitieve McLaren: “Ik moet het accepteren als feit”

Lando Norris heeft tot dusver verre van een teleurstellend seizoen. De jonge McLaren-coureur staat derde in het kampioenschap, is de enige coureur die dit seizoen alle races punten scoorden en stond maar liefst drie maal op het podium. Toch vindt de Brit het lastig dat zijn McLaren het aflegt tegenover de bolides van Red Bull en Mercedes. 

“Ze zijn te snel”

Momenteel staat Norris in het kampioenschap boven Sergio Perez (Red Bull) en Valtteri Bottas (Mercedes). Hij realiseert zich echter dat het waarschijnlijk is dat deze coureurs hem voor het einde van het seizoen voorbij zullen stevenen. “Ik moet het accepteren als een feit”, zo vertelt Borris tegenover de NOS

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

“Ze [Red Bull en Mercedes, red.] zijn te snel en het gat is gigantisch. Natuurlijk is dat moeilijk. Blij zijn met een vijfde plek zit niet in me. Gelapt worden door de leider en een half rondje achter de nummer vier finishen is niet iets waar we [McLaren, red.] enthousiast van worden. Daarom geniet ik van de schaarse momenten.”

Topteams verslaan

Ondanks het feit dat de McLaren het doorgaans aflegt tegen de Mercedes- en Red Bull-bolides weet Norris deze teams regelmatig te verschalken in de kwalificatie. “Een coureur van Mercedes of Red Bull verslaan geeft een kick, maar ik besef dan ook meteen dat ik in de race die positie bijna niet kan verdedigen. Dan rij ik derde en weet ik: over een paar rondjes vliegen ze er weer voorbij. Dat is lastig te verkroppen”, vertelt de 21-jarige Brit. 

“Kan Max verslaan”

Norris heeft het volste vertrouwen in zichzelf. Het feit dat hij de topteams niet kan bijhouden ligt vooral aan zijn langzamere McLaren en niet aan zichzelf. Met hetzelfde materiaal zou hij de topteams, zélfs Hamilton en Verstappen, kunnen verslaan. “In een Red Bull kan ik Max en Sergio verslaan. In een Mercedes rijd ik het tempo van Lewis en Valtteri. Zo moet ik denken”. 

Meer kans volgend seizoen? 

Wanneer hij wordt gevraagd of McLaren voordeel heeft van de nieuwe regels die in 2022 worden geïntroduceerd, antwoord Norris realistisch. “Het zal vast een beetje helpen, maar niet veel. Mercedes en Red Bull blijven de topteams. Ze zijn rijker, hebben meer werknemers en dus meer tijd om in de nieuwe auto te investeren. Het is niet voor niets dat zij zoveel sneller zijn dan de rest. Er werken bij die teams veel extreem slimme mensen en die zijn er volgend jaar nog”

F1Head