Toto Wolff: zes tot twaalf maanden nodig om gat met Red Bull te dichten

Mercedes moet flink aan de bak om hun wagen weer competitief te maken. De vraag is of Mercedes dit jaar nog met een nieuw chassis komt. Deze vraag is voorgelegd aan Toto Wolff, de teambaas van Mercedes.Budgetlimiet

Het antwoord is nee, omdat er onder de budgetlimiet geen ruimte is voor een nieuw chassis. Wel is het mogelijk om het aerodynamische concept aan te passen door aanpassingen aan het bodywork te doen. Op de vraag of er misschien wel een nieuw chassis komt in 2024, vermoedt Wolff dat er twee zaken door elkaar worden gehaald.

Monocoque

Gaat het om de Monocoque, dus het kuipje waar de coureur in plaatsneemt, of toch om alles eromheen? Als het gaat om de Monocoque, dan heeft dat gevolgen voor het gewicht, het zwaartepunt van de auto en de zitpositie van de coureur. Dat is volgens Wolff niet waar de meeste tijd kan worden gewonnen. Het grootste vraagstuk voor Mercedes is hoe ze meer Downforce kunnen vinden op alle soorten circuits. Dat is waar ze zich op richten. Als het nodig blijkt te zijn om helemaal vooraan mee te doen, moeten ze misschien overgaan tot meer radicale besluiten.

Volgens Toto Wolff heeft Mercedes zes tot twaalf maanden nodig om het kennisverschil met Red Bull Racing in te halen. Het kennisverschil zit hem vooral in het begrijpen van de aerodynamische eigenschappen van de auto. Het zal tijd kosten om daar stappen in te maken. Het betekent dat Mercedes het dubbele nodig heeft aan ontwikkelingssnelheid. Wolff denkt dat Mercedes door middel van extra windtunneltijd stappen kan maken, maar het zal niet enorm helpen. De zaakjes moeten op orde worden gekregen en als het concept fundamenteel begrepen wordt, zullen de stappen groot zijn.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Gat naar Red Bull

Het gat naar Red Bull is niet magisch in te halen, zelfs als er nog dit seizoen stappen worden gemaakt. Het is belangrijk om te kijken naar de concurrentie, aldus Wolff, die zich specifiek richt tot Red Bull en Aston Martin. Het is cruciaal om te begrijpen waar zij prestaties vinden, hoe ze werken en wat Mercedes mogelijk mist. De ambitie moet zijn om alles te geven wat ze hebben en dan te zien wat de uitkomst daarvan is. Vorig jaar konden ze veel inhalen met een auto die veel te veel stuiterde en op een bepaalde manier al het andere overschaduwde. Uiteindelijk wonnen ze een race en kwamen ze dicht bij Red Bull. Dat moet de ambitie zijn.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…