Verstappen niet blij met gladde wegdek van Portimao

In beide vrije trainingen van vandaag eindigde Max Verstappen in de ‘Mercedes-sandwich’. Geen slecht resultaat, zo beaamt Verstappen zelf. Maar, zo tevreden als de Nederlander is over zijn trainingsrondjes, zo ontevreden is hij over het circuit van Portimao. 

Hamilton en Bottas voor zich dulden

Het beloofd een spannend raceweekend te worden. In VT1 moest Verstappen alleen Valtteri Bottas voor zich dulden, terwijl zevenvoudig wereldkampioen de jonge Nederlander in VT2 wist te verschalken. De onderlinge verschillen zijn echter erg klein. Verstappen is tevreden met de tot dusver geboekte vooruitgang en hoe de auto aanvoelt. “We hebben nog wel wat werk te doen voor morgen, zoveel is zeker, maar over het algemeen voelt de auto goed aan.”

“Het was super glad”

Net zoals vorig jaar is Verstappen echter alles behalve te spreken over de baanomstandigheden. Vorig jaar was het nieuwe asfalt spek- en spekglad. Voor dit seizoen had men de hoop dat dit de baancondities verbeterd waren, maar dat lijkt niet het geval te zijn. “Het was erg lastig door het gladde asfalt. Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar het was super glad en daarom niet erg fijn om op te rijden. De omstandigheden leken op die van vorig jaar, waarbij de banden wat zijn veranderd en de auto’s bovendien wat grip zijn verloren door verschillende aanpassingen.”

Verstappen baalt flink van de omstandigheden, aangezien hij eigenlijk een groot liefhebber is van het circuit. “Het is erg lastig en dat is jammer, want de baan is geweldig. Nu draait het alleen maar om bandentemperaturen en dat is niet hoe het moet zijn. 

Voorspellingen voor de race?

Dag één was er dus een van gemengde gevoelens. Verstappen waagt zich dan ook nog niet aan voorspellingen voor de rest van het raceweekend. “Het is nog te vroeg om nu al wat over de race te zeggen. We kunnen nog wel wat sneller, al was de long run niet slecht. De balans in de snelle ronde was nog niet helemaal optimaal, maar we zullen zien wat we morgen kunnen doen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *