Wolff ontkent geruchten over mogelijke exit Bottas

De geruchtenmolen draait op volle toeren. Deze keer gaat het over Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Williams-coureur George Russel. Mercedes zou overwegen om Bottas dit seizoen nog te vervangen door de jonge Russel. Toto Wolff, de teambaas van de Duitse renstal, ontkent de geruchten stellig. 

Kritiek op Bottas

Na het afgelopen raceweekend in Portugal kreeg Bottas veel kritiek te verduren. Het lukte de Finse coureur namelijk niet om het Verstappen lastig te maken en daarmee de druk op teamgenoot Hamilton te verlichten. Deze kritiek voedde op zijn beurt het gerucht dat Mercedes-junior en Williams-coureur George Russell nog dit seizoen Bottas’ stoeltje bij Mercedes over zou nemen. 

Reactie Toto Wolff

Maar is dit gerucht waar? “Onzin,” zo vertelt teambaas Toto Wolff. “Bottas is echt goed en hij kan het tegen iedereen in het veld opnemen. En keer op keer is hij in staat sneller te rijden dan Lewis, zoals de vorige keer in de kwalificatie in Portimao”. Het lijkt erop dat Wolff vertrouwen heeft in de Finse coureur. Wel erkent hij dat Hamilton de grootste kans heeft om het kampioenschap te winnen. “Lewis verdient het om wereldkampioen te worden door consequenter te zijn”. 

Ook druk op Hamilton

De geruchten rondom Bottas is niet het enige probleem waarmee Wolff zit. Er gaan namelijk ook geruchten rond over de contractonderhandelingen van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Wolff zou, volgens de geruchten tenminste, flink druk uitoefenen op de Britse coureur om de contractbesprekingen voor volgende seizoen te starten. Nieuws hierover hoeven we binnenkort nog niet te verwachten, vertelt Wolff. “Momenteel concentreren we ons op het kampioenschap. We moeten onze ogen niet van de bal afhouden. Als er ooit tijd is, praten we over de toekomst, maar daar zijn we nog niet mee bezig.” 

F1Head