Racing Point Formule 1 team

Racing Point Statistieken
NationaliteitBritish
Aantal seizoenen2
Aantal races38
Kampioenschappen0
Aantal overwinningen1 (2.6%)
Eerste seizoen2019 (Races: 21, Wins: 0, Percentage: 0%)
Slechtste seizoen(en)2019 (Positie: 7)
Beste seizoen(en)2020 (Positie: 4)

Resultaten afgelopen jaren

JaarPositieWinsPunten
202041195
20197073
Mobiele gebruikers scrollen naar rechts voor meer informatie

Driver head-2-head

Geschiedenis van Racing Point

In het begin was er Jordan Grand Prix, een team dat zijn eerste race in 1991 reed. Het team kende een redelijk succes in de late jaren ’90, maar na een paar jaren veranderde het eigendom meerdere keren. Van Midland F1 Racing naar Spyker en uiteindelijk naar Force India, onder leiding van de Indiase zakenman Vijay Mallya.

Opkomst en val van Force India

Force India was een team met pieken en dalen. Ze wisten hun naam op de kaart te zetten met enkele indrukwekkende prestaties, waaronder een pole position in 2009. Maar zoals veel F1-teams, kwamen ze in financiële problemen. In 2018 ging het team zelfs failliet.

Een nieuwe start: Racing Point

Na het faillissement van Force India kwam het team in handen van een consortium geleid door de Canadese zakenman Lawrence Stroll. Het team werd hernoemd naar Racing Point en begon aan een nieuw hoofdstuk in hun Formule 1-geschiedenis. Racing Point deed zijn intrede in 2019 met rijders Sergio Pérez en Lance Stroll, de zoon van Lawrence.

Hoogte- en dieptepunten van Racing Point

In hun eerste seizoen scoorde Racing Point redelijk goed, maar er waren ook moeilijke momenten. In het seizoen 2020 kwam het team in opspraak door hun auto, die wel erg veel leek op de Mercedes van het jaar ervoor. Toch wisten ze enkele indrukwekkende prestaties neer te zetten, waaronder hun eerste overwinning op de Sakhir Grand Prix.

De rebrand naar Aston Martin

Na het seizoen 2020 werd bekend dat het team zich zou omvormen tot Aston Martin, dankzij een investering van Lawrence Stroll in het iconische Britse automerk. Het team heeft een nieuw begin gemaakt, maar de spirit blijft hetzelfde.

In het kort

Van Jordan tot Aston Martin, dit team heeft een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst in de Formule 1. Met de financiële steun en ambitie van Lawrence Stroll zou het team een belangrijke speler kunnen worden in de komende jaren.

En daar heb je het, een snelle rondleiding door de evolutie van een van de meest besproken teams in de Formule 1. Of je nu een diehard fan bent of gewoon een nieuwsgierige lezer, hopelijk heeft dit artikel je wat meer inzicht gegeven in deze fascinerende sport. Tot de volgende race!

Video's


Lawrence Stroll On Buying Racing Point, Signing Seb And More | Beyond The Grid | Official F1 Podcast

Sergio Perez's Emotional Reflections On Seven Years At Racing Point

Racing Point Deadline Day: What Happens Next?

Nieuws over Racing Point