Stake F1 Team

Bottas in beeld bij Williams voor seizoen 2025


Valtteri Bottas beschikt momenteel over een aflopend contract bij Sauber. Hij weet dat de kans op contractverlenging klein is en kijkt om zich heen. Zijn naam wordt nu in verband gebracht met Williams, een team waar hij geen onbekende is.

Een zitje vrij bij Williams

Voor het seizoen 2025 heeft Williams nog een vrije plek. Logan Sargeant, die een aflopend contract heeft, lijkt niet op verlenging te hoeven rekenen. Teambaas James Vowles liet in Imola weten dat Sargeant zijn zitje dreigt te verliezen. Tussen de bedrijven door werd Bottas gesignaleerd in het motorhome van Williams. Hij werd gezien terwijl hij met Vowles sprak, wat leidde tot geruchten.

Volgens Formu1a.Uno is Bottas in gesprek met Williams. Hij kent Vowles nog uit hun tijd bij Mercedes. De Fin begon zijn loopbaan bij Williams en ziet een terugkeer wel zitten. Tijdens een vraaggesprek met Viaplay grapte Bottas over zijn bezoek aan Williams: “De koffie in ons motorhome was op, dus ik haalde daar maar een kopje. Zo simpel is het!”

Toekomst bij Stake F1 onzeker

De toekomst van Bottas bij Sauber, dat momenteel onder de naam Stake F1 actief is, lijkt onzeker. Nico Hulkenberg is vanaf 2025 al zeker van een plek en ook Carlos Sainz zou in beeld zijn. Daarmee lijkt er geen plek voor Bottas meer te zijn.

In een gesprek met Motorsport gaf Bottas aan dat hij al enige tijd in gesprek is met verschillende teams. “Er is wat vooruitgang geboekt, maar ik ga het niet laten afhangen van één optie,” aldus Bottas. Hij zoekt naar een project op lange termijn met duidelijke doelen.

Gesprekken met Williams

In Imola werd Bottas gezien terwijl hij uit de hospitality van Williams kwam. Autosport.com meldde dat hij een vijftien minuten durende meeting had met Vowles. Alexander Albon is verzekerd van zijn plek bij Williams voor de komende jaren, maar voor Logan Sargeant lijkt de tijd beperkt.“Als je contract afloopt, kijk je altijd om je heen,” gaf Bottas toe. Hij wil zekerheid en respect van het team waarin hij rijdt. “Iedereen weet dat honderd procent zekerheid niet bestaat in deze sport. Maar ik ben er 99 procent zeker van dat ik doorga,” zei de Fin.

Reflectie op zijn loopbaan

Bottas, bekend om zijn heldere kijk en nuchtere commentaren, toonde zich openhartig over zijn carrière. Hij blikte terug op zijn tijd als tweede rijder bij Mercedes. “Tweede rijder zijn is zwaar. Het is vooral mentaal belastend,” verklaarde hij. Hij trok parallellen met de situatie van Sergio Pérez bij Red Bull, de teamgenoot van Max Verstappen.

“Het waren vijf zware jaren bij Mercedes,” aldus Bottas. “Ik moest mezelf vaak resetten, maar ben trots op de oogst: een berg WK-punten en tien GP-overwinningen.”

Kijken naar de toekomst

Hoewel zijn prestaties bij Sauber wisselend zijn geweest, wil Bottas graag in de Formule 1 blijven. Hij zoekt naar een team dat hem de stabiliteit biedt die hij nastreeft. Of dat nu Williams wordt, of zelfs een tijdelijke terugkeer naar Mercedes, blijft nog onzeker. Maar één ding is zeker: Bottas wil zijn carrière vervolgen in de koningsklasse van de autosport.

“Er is altijd een compromis te vinden,” aldus de Fin. “Wat het belangrijkste is, is dat het team respect heeft voor wat ik kan leveren.”