Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Krant uit Mexico: Verstappen is kleinerend


Recentelijk heeft Max Verstappen, de drievoudig wereldkampioen in Formule 1, enige opschudding veroorzaakt met zijn uitspraken over zijn huidige teamgenoot, Sergio ‘Checo’ Pérez. In een interview met Auto, Motor und Sport liet Verstappen weten dat hij, als hij de kans kreeg om zijn teamgenoot te kiezen, zou opteren voor zijn goede vriend en McLaren’s coureur, Lando Norris.

Voorkeur voor Norris

Deze uitspraak kwam voort uit een vraag over wie Verstappen als zijn ultieme teamgenoot zou zien. Gezien de vriendschap en het respect dat hij heeft voor Norris, was deze keuze voor hem logisch. Echter, deze voorkeur heeft tot controverse geleid, in het bijzonder bij de Mexicaanse sportkrant ESTO, die niet terughoudend was in haar kritiek op Verstappen.

ESTO verwoordde haar teleurstelling door te suggereren dat Verstappen het succes van Pérez in 2023 niet op waarde schat en hem onterecht kleinerende uitspraken maakt. Ze beschrijven dat, ondanks de overwinningen van Pérez in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan, Verstappen de neiging heeft deze prestaties te bagatelliseren en zijn eigen verlies tegenover zijn teammaat nog moet verwerken.



Geluk

Aan de andere kant verklaarde Verstappen in het interview dat de race-uitslagen aan het begin van het jaar niet de gehele waarheid vertellen. Hij benadrukte dat er rekening gehouden moet worden met pech aan zijn kant en geluk aan de kant van Pérez.

Men in Mexico is van mening dat Pérez de ideale teamgenoot is voor Verstappen. De Mexicaanse krant staat achter hun landgenoot en bekritiseert Verstappen voor het niet erkennen van de synergie en successen die het tweetal binnen het Red Bull Racing team heeft bereikt.

Het lijkt erop dat de relatie tussen Verstappen en zijn teamgenoot Pérez onder een vergrootglas komt te liggen na deze recente gebeurtenissen. Terwijl het seizoen vordert en de competitie intenser wordt, zal alleen de tijd leren hoe deze dynamiek zich ontvouwt en invloed heeft op hun prestaties op het circuit.