Nico Hülkenberg legt uit hoe hij naast Red Bull-stoeltje greep

“Het zag er goed uit,” zo stelt Nico Hülkenberg als hij naar de onderhandelingen met Red Bull wordt gevraagd. Hoe dicht was de Duitse coureur, die momenteel niet in de Formule 1 actief is, bij het felbegeerde Red Bull-zitje? 

Geruchten

De geruchtenmolen draaide eind vorig seizoen op volle toeren. Red Bull Racing zou zijn zinnen hebben gezet op Nico Hülkenberg of Sergio Perez om de zwalkende Alexander Albon te vervangen. Toch leken de geruchten dat Nico Hülkenberg in aanmerking kwam voor het Red Bull-stoeltje niet meer dan dat: geruchten. Maar, nu Hülkenberg zijn verhaal heeft gedaan tegenover Speedweek, lijkt het erop dat de Duitser zeer dicht was bij een overgang naar de Oostenrijkse renstal. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Gesprekken met de Doktor

Hülkenberg vertelt in gesprek met Speedweek dat er inderdaad waren met Red Bull-adviseur ‘Doktor’ Helmut Marko. “Er waren gesprekken met Helmut, het zag er relatief goed uit in de zomer en herfst, maar tegen het einde van het jaar, toen Checo (Pérez) echt goed werd, voelde ik dat het tijd aan het keren was.”

Onduidelijk hoe concreet

Het lijkt er dus op dat het allemaal vrij concreet was, maar dat Pérez met zijn uitzonderlijke prestaties roet in het eten gooide. Toch is het ook Hülkenberg niet helemaal duidelijk hoe serieus de gesprekken met Red Bull Racing waren. “Hoe concreet Red Bull Racing uiteindelijk was, is lastig te beoordelen, want we waren nog niet bij het tekenmoment aanbeland.”

Reservecoureur bij Mercedes & Aston Martin

Deze maandag kwam ook naar buiten dat de Duitse coureur op het moment staat zijn krabbel te zetten onder een Mercedes-contract. Helaas niet als full time coureur, maar als reservecoureur. Momenteel vervult Hülkenberg deze rol ook bij Aston Martin, het voormalige Racing Point. 

F1Head