Norris niet blij met resultaat op COTA: “ben gewoon een idioot”

McLaren-coureur Lando Norris beleefde een teleurstellende middag tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De jonge Brit reed een relatief kleurloze race en finishte achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Het ontbreekt Norris echter niet aan zelfreflecterend vermogen: volgens Norris heeft hij het teleurstellende resultaat vooral aan zichzelf te danken. 

“Dus ik ben gewoon een idioot”

De race op het gave Circuit of the Americas was een erg spannende, met name dankzij de tactische strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Norris beleefde echter allesbehalve een enerverende middag. De McLaren-coureur, niet vies van gewaagde inhaalmanoeuvres en spannend racen, was voor de camera’s van Ziggo Sport kritisch op zijn performance. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

De frustratie lag ‘m vooral in het feit dat het Norris niet lukte om voormalig teamgenoot Carlos Sainz te verschalken. “Ricciardo kon voorbij één Ferrari [Sainz, red.] komen, dus dat was goed. Mij lukte het niet. En toen het me wél lukte, verdedigde ik niet eens. Dus ik ben gewoon een idioot”, aldus een teleurgestelde Norris. 

Rollen omgedraaid

Normaliter is Norris de snellere van de McLaren-coureurs. Teamgenoot Ricciardo, die dit jaar de overstap van Renault naar de Britse renstal maakte, heeft nog moeite met de auto en legt het doorgaans af tegen Norris. Deze GP was dan ook de eerste keer dat Ricciardo Norris overtuigend voor bleef. 

In tegenstelling tot Norris kende Ricciardo een zeer sterke race. De goedlachse Australiër wist Sainz de eerste ronde al te verschalken, hield hem voor de rest van de race achter zich en finishte uiteindelijk als vijfde. 

Niet zonder gevolgen

Norris’ slechte weekend is overigens niet zonder gevolgen. Zo verliest de Brit zijn vierde plek in het kampioenschap aan Red Bull-coureur Sergio Perez, die als derde eindigde. Al met al heeft Norris er simpelweg de ‘p’ in: “Normaal race je voor een doel en heb je iets om na te jagen. Dat had ik nu niet. Het is gewoon slecht werk van mijn kant.”

F1Head