McLaren

Norris waarschuwt: Beoordeel McLaren niet te snel na GP Bahrein


Lando Norris heeft benadrukt dat de prestaties van het team tijdens de Grand Prix van Bahrein niet representatief zijn voor wat men van het team kan verwachten gedurende het gehele Formule 1-seizoen van 2024. Dit doet hij naar aanleiding van de testdagen en vooruitblikkend op de race. Norris geeft aan dat het circuit in Bahrein historisch gezien geen goede resultaten heeft opgeleverd voor McLaren en dat er tijd nodig is om een accuraat beeld te vormen van de krachtsverhoudingen in het kampioenschap.

Oproep tot geduld

Norris onderstreept de noodzaak voor een geduldige benadering bij het evalueren van McLaren’s progressie in het kampioenschap. Hij refereert aan de uiteenlopende prestaties in het vorige seizoen, waarbij McLaren soms dichtbij het leidinggevende team van Red Bull kon komen, terwijl het bij andere gelegenheden het moest afleggen tegen de concurrentie. “Bij bepaalde races waren we het team dat het dichtst bij Red Bull zat, maar bij andere races zaten we er ver vanaf,” verklaart Norris tegenover media, waaronder Motorsport.com, in Bahrein.

Specifieke struggles in Bahrein

Norris licht toe dat de baan in Bahrein specifieke uitdagingen biedt die niet in het voordeel zijn van McLaren. Volgens de Brit is McLaren’s laatste podiumpositie op dit circuit behaald door Lewis Hamilton in 2010. Norris benadrukt: “Bahrein is nooit een goed circuit voor ons geweest. Dus als we dit weekend niet geweldig presteren, willen dat nog niet zeggen dat we het seizoen gelijk kunnen afschrijven.”Pessimistische toon voor het weekend

Tijdens de testdagen in Bahrein toonde Norris zich wat pessimistisch over de onmiddellijke vooruitzichten van het team, waarbij hij aanhaalt dat er nog steeds aspecten zijn waaraan moet worden gewerkt om significante vooruitgang te boeken. “We hebben nog steeds zaken waarmee we aan de slag moeten”, voegt hij toe, waarbij hij ook een lichtpunt ziet in de algemene vooruitgang met de auto.

Vooruitkijkend naar het seizoen

Ondanks de uitdagingen in Bahrein blijft Norris optimistisch over de potentie van McLaren in het resterende seizoen. Hij is ervan overtuigd dat het team op andere circuits, zoals Suzuka waar ze vorig jaar ook sterk presteerden, beter zal presteren. “Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we op andere circuits snel kunnen zijn,” besluit Norris hoopvol.