Red Bull-teambaas niet blij met track limits

Red Bull-coureur Max Verstappen was zondag bijzonder dicht bij de overwinning in de Grand Prix van Bahrein. Maar het mocht niet zo zijn. Na een gewaagde inhaalmanoeuvre moest Verstappen de koppositie teruggeven aan Hamilton. De reden? Verstappen had de zevenvoudig kampioen buiten de baan gepasseerd. Uiteraard een logische reden, maar toch is Christian Horner, teambaas van de Red Bull Racing renstal, er niet over te spreken. 

“Het is frustrerend”

Horner is vooral ontevreden over het feit dat de regels niet duidelijk waren. Zo kleurden de Mercedessen op die plek op de baan maar al te vaak buiten de lijntjes. “Nou, het is frustrerend als je ziet dat zodra Mercedes begon te pushen ze gewoon dat deel van de baan gebruiken,” vertelt Horner aan The Race. “En we vroegen aan race control: ‘als dat het geval is, kunnen we het dan ook doen?’ 

“De wedstrijdleider vroeg hen toen om de limieten te respecteren, anders zouden ze een zwart-witte vlag krijgen.”

“Het moet zwart-wit zijn, niet tinten grijs”

Toen Red Bull hierover aan de bel trok kreeg Mercedes al snel een waarschuwing van de wedstrijdleider. Hierdoor leek het inderdaad alsof Mercedes zich voor het merendeel van de Grand Prix niet aan de regels had gehouden. Van een mogelijk straf was echter geen sprake. Te onduidelijkheid, stelt Horner. 

“Met deze limieten zal het altijd omstreden zijn, maar we moeten gewoon een consistente situatie hebben. Je kunt niet zeggen dat je daar tijdens een race wel mag rijden, maar je mag er niet inhalen. Het moet zwart-wit zijn, niet tinten grijs.”