Sergio Perez: “Ik wil Max verslaan”

Kersvers Red Bull Racing-coureur Sergio Perez kijkt er naar uit om naast de Nederlandse coureur Max Verstappen te rijden. Als het aan hem ligt halen hij en teamgenoot Verstappen het beste in elkaar naar boven. Goed voor het team én voor hemzelf, zo beredeneert hij. Het liefste zou de Mexicaan zijn nieuwe teamgenoot verschalken. 

Geleerd van Max

Vanaf dit seizoen neemt de Mexicaanse coureur Sergio Perez plaats in de Red Bull, naast Max Verstappen. Perez vervangt Alexander Albon, die op zijn beurt de Fransman Pierre Gasly had vervangen. Komend weekend zullen we voor het eerst gaan zien of Perez Verstappen wél het vuur aan de schenen kan leggen – iets wat Albon en Gasly niet leek te lukken. 

In gesprek met RacingNews365 vertelt Perez voor het eerst over zijn samenwerking met Verstappen. “We hebben nog maar weinig meters kunnen rijden, dus het is lastig om al iets van hem geleerd te kunnen hebben. De testomstandigheden voor ons waren ook verschillende, met andere tijdstippen en meer wind bijvoorbeeld,” zo legt de Mexicaanse coureur uit. “Ik kan echter wel zien dat Max een hele snelle coureur is, die de auto en het team heel goed kent. Het is een goede referentie voor mij, maar ik kan pas echt mezelf vergelijken met Max als we in dezelfde omstandigheden in de wagen rijden.”

Verstappen verslaan?

Zodra het moment daar is, hoopt Perez het Verstappen lastig te kunnen maken. Gezonde competitie kan volgens de Mexicaan geen kwaad en heeft zelfs voordelen. “Ik wil Max verslaan. Max wil mij verslaan. Dat speelt in het voordeel van het team, want we willen hen verder brengen,” zo verklaart hij.