Verstappen gaat minimaal podiumplek behalen volgens Alonso

Max Verstappen begon de Saoedische kwalificatie snel, maar door problemen met zijn aandrijfas eindigde hij op de vijftiende plaats. De Nederlandse Red Bull Racing-coureur verwacht zelf niet de race te winnen, maar niet iedereen deelt die mening. Fernando Alonso, de Spaanse Aston Martin-coureur, verwacht Verstappen op het podium.Sterke kwalificatie voor Alonso

In tegenstelling tot Verstappen had Alonso een sterke kwalificatie op het Jeddah Corniche Circuit. Hij reed de derde tijd en mag door de gridstraf van Charles Leclerc vanaf de tweede plaats starten. Hoewel hij weifelend is over zijn kansen, denkt hij niet aan opgeven en verwacht hij Verstappen terug te zien in de race. Hij denkt dat Verstappen een inhaalrace zal rijden en dat Red Bull hiermee in het voordeel is. Vorig jaar heeft Verstappen namelijk laten zien dat hij vanuit een slechte startpositie kan winnen. Alonso is daarom overtuigd dat Verstappen minimaal op het podium zal eindigen.

Verstappen was het hele weekend snel in Jeddah, maar zijn probleem met de aandrijfas toonde aan dat er geen zekerheden bestaan in de Formule 1. Het was echter niet alleen slecht nieuws voor Red Bull, want Sergio Pérez wist voor het tweede jaar op rij pole position te claimen.

Punten scoren

Alonso is er zeker van dat Verstappen snel is, maar wil nog geen voorspellingen doen over de snelheid van zijn eigen AMR23. Aston Martin heeft een snelle bolide gebouwd die het Mercedes en Ferrari knap lastig kan maken. Alonso blijft echter nederig en zegt dat het doel niet is om met Red Bull te vechten, maar om punten te scoren. Pérez is ook niet bezig met Verstappen tijdens de race, hij wil zich richten op het behouden van zijn leidende positie in de eerste paar rondes en Alonso achter zich houden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De GP van Saoedi-Arabië begint om 18:00 uur Nederlandse tijd en hoewel Verstappen een lastige startpositie heeft, hebben zowel Alonso als Pérez vertrouwen in hun eigen kunnen en de prestaties van hun bolides.


Casino Scout Nederland
F1Head