McLaren

Vier teams azen om de tweede plaats!


Ja je leest het goed, het gaat erg spannend worden! Max Verstappen is twee keer tweede geworden in de GP, is een keer derde geworden en heeft zes keer gewonnen. In totaal heeft hij hierdoor 314 punten gepakt van de maximale 336. De eerste plaats is voor andere coureurs niet echt meer iets waar dat zij voor strijden, maar wel om de tweede plaats. George Russell, Mercedes-coureur zegt: “Natuurlijk willen we een race winnen, maar Red Bull is zo sterk. We focussen ons vooral op de tweede plek in het constructeurskampioenschap.”

Snelheid of meer?

Het was in juli zover dat Mercedes de tweede plaats over heeft genomen van Aston Martin. Gedurende de eerste acht wedstrijden stond Fernando Alonso zes keer op het podium, maar bij de laatste vier GP’s niet meer. “We begonnen zeer sterk aan het seizoen, verrasten onszelf met podiumplaatsen en hadden in Monaco zelfs een grand prix kunnen winnen”, zegt zijn teambaas Mike Krack.

Gaat Red Bull iedere race winnen?

Dit is een goede vraag en daarover zegt de Mercedes-coureur Lewis Hamilton het volgende: “We moeten erkennen dat we wat terrein hebben verloren. Wij zijn niet slechter geworden, de concurrentie heeft grotere stappen voorwaarts gemaakt met het doorontwikkelen van de auto.” Dan is er nog Alonso en hij zegt:”We spelen in de Champions League en strijden met de beste teams. Het draait niet alleen om de snelheid, je moet je zaakjes van de eerste vrije training op vrijdag tot en met de race op zondagmiddag voor elkaar hebben. Ook qua strategie en betrouwbaarheid. Daar ligt voor ons de grootste uitdaging.”



Stand constructeurskampioenschap

TeamPunten
1. Red Bull Racing503
2. Mercedes247
3. Aston Martin196
4. Ferrari191
5. McLaren103

Inmiddels heeft de Ferrari-coureur Carlos Sainz duidelijk gemaakt hoe klein eigenlijk het verschil is tussen de vier teams. Daarover zegt hij het volgende: “We zitten iedere kwalificatie één of twee tienden uit elkaar. Kom je als winnaar uit die strijd, sta je op P2 of P3. Anders moet je het doen met P8 of P9. Je resultaat in de kwalificatie heeft enorme consequenties. Ook dit weekeinde zal het weer heel spannend worden.”

Dan zegt Sainz nog dat hij P1 buiten beschouwing laat. Verstappen durft nog niet te zeggen wie de grootste kans heeft op de overwinning als hij zelf een tegenslag zou krijgen tijdens een race en zegt het volgende: “Het ligt eraan wie nog veel kan doorontwikkelen. Er komen nog een paar stratencircuits waar je veel over de kerbstones (de randen van het circuit, red.) moet rijden. Die liggen ons iets minder. Er zijn nog een paar wedstrijden die misschien niet ideaal zijn, maar met ons pakket moeten we overal goed meedoen.”