Werk aan de winkel voor Mercedes: “Kunnen Red Bull alleen verslaan als we op ons best zijn”

Na drie overwinningen op rij voor Red Bull zit Mercedes met de handen in het haar. Daar waar de Duitse renstal doorgaans zo dominant is, laten Red Bull en diens coureurs Verstappen en Pérez hen de afgelopen races alle hoeken van de baan zitten. Werk aan de winkel dus, stelt Andrew Shovlin, engineer bij Mercedes.

Geen ‘walk in the park’

Voorgaande jaren was de strijd om het wereldkampioenschap relatief gemakkelijk voor het Duitse Mercedes. Het team beschikte verreweg over de snelste bolide en daarnaast over zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Toch gaat het dit seizoen een stuk moeizamer. Dit vanwege Red Bull Racing en de Nederlandse coureur Max Verstappen, die dit seizoen sterk uit de startblokken zijn gekomen. Verstappen en Red Bull staan dan ook bovenaan in de klassementen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Shovlin: “we weten dat het moeilijk zal worden”

Waar ligt het aan dat Mercedes zich (vooralsnog) door Red Bull laat verschalken. Shovlin, engineer bij Mercedes, stelt dat Mercedes simpelweg te veel kansen heeft laten liggen. “Ik denk dat we in Frankrijk hebben gemerkt dat de kansen die we hebben laten liggen een groot verschil hebben gemaakt,” zo citeert Motorsport.com. Desondanks blijft de engineer geloven dat  Mercedes het tij nog kan keren. “Als dit team op zijn best is, dan kunnen we Red Bull verslaan. […] We weten dat het moeilijk zal worden.” 

“Als dit team op zijn best is, dan kunnen we Red Bull verslaan.”

Rij zelf in de Formule 1! Leid je eigen team naar de top in de populaire 'Mijn Team' carrièremodus. Laat je meeslepen door het grootste racespektakel van de planeet en race met de authentieke opstelling van twintig coureurs en tien iconische teams uit seizoen 2021. Meer informatie over F1 2021 voor PlayStation, XBox en PC

Red Bull dé favoriet

Verder merkt Shovlin op dat Red Bull momenteel absoluut de favoriet is voor de titel: “We denken dat Red Bull de favorieten zijn. Het moge duidelijk zijn dat ze een geweldig pakket [bolide] hebben, maar als we op ons best presteren, dan kunnen we ze verslaan en het kampioenschap winnen.” Op het circuit van Paul Ricard leek Mercedes de beste race pace te hebben, maar raakte vanwege een strategische strategische masterclass van Red Bull  toch de winst kwijt. “Het is vervelend, want ik denk dat we de race [de GP van Frankrijk] hadden kunnen winnen. Ik denk dat we zelfs met twee coureurs [Hamilton én Bottas] op het podium hadden kunnen staan.”

F1Head