Wie gaan we naast Ocon bij Renault zien?

Nu Daniel Ricciardo Renault heeft verruilt voor McLaren zit Renault nog maar met 1 coureur. Er zijn voor Renault een hoop opties, waar ze rustig over nadenken.

Laten we beginnen met een oude vedette: Fernando Alonso. Sinds zijn vertrek uit de F1 aan het einde van het seizoen 2018 geeft Alonso al aan dat hij de wens heeft om terug te keren naar de koningsklasse van de motorsport. De Spanjaard heeft in de tussentijd in ieder geval niet stil gezeten en deed mee aan de Le Mans en Indy 500. Renault is voor Fernando niet onbekend aangezien hij samen met het Franse automerk in 2005 en 2006 wereld kampioen werd. Dat Alonso snel is valt niet te betwisten, maar ook zijn ervaring zal helpen om naast de relatief onervaren Ocon mee te doen bij Renault.

Ook Valtteri Bottas is in gesprek met Renault. Nadat hij bij Mercedes slechts kleine contracten krijgt aangeboden en zijn relatie met Hamilton enigszins bekoelt is raakt zoekt de Fin een andere plek om zijn Formule 1 carrière voort te zetten. Bottas heeft bij Mercedes laten zien een goede tweede rijder te kunnen zijn, en goed in dienst te kunnen rijden van het team. Mocht Valtteri echter een meerjarig contract krijgen aangeboden bij Mercedes, dan zal hij snel zijn keuze maken voor het Duitse merk.

In het opleiding programma van Renault zitten echter ook nog goede opties. Wat te denken van Guanyu Zhou? De 21-jarige Chinese Formule 2 coureur is de huidige test coureur van Renault. Het afgelopen seizoen heeft Zhou in ieder geval laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn met een aantal zeer goede prestaties en zijn Anthoine Hubert Award voor de beste rookie coureur.

Natuurlijk zijn er ook nog opties die misschien een stuk opvallender zouden zijn, mochten ze daadwerkelijk plaatsvinden. Wat te denken van een comeback van Nico Hulkenberg, een compleet Frans rijders duo met Romain Grosjean of misschien wel een plekje voor Vettel? Hoe dan ook zal het nog even wachten worden voordat we van Renault krijgen te horen wie de spot gaat innemen.