Hamilton gefrustreerd na kwalificatie: “Ik weet niet wat ik moet doen”

Lewis Hamilton worstelt met de afstelling van zijn auto tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië en eindigt op de teleurstellende achtste positie. In dit artikel gaan we dieper in op de redenen achter zijn prestaties en wat er wellicht misging tijdens de kwalificatie.Hamilton was in de derde vrije training nog vijfde, maar in de kwalificatie kon hij niet in de buurt komen van de top vijf. Hij sloot Q1 af als tiende, voordat hij achtste werd in Q2 en Q3. Teamgenoot George Russell kwalificeerde op de vierde positie en zal de race op Jeddah Corniche Circuit aanvangen vanaf de derde plek na de gridstraf voor Charles Leclerc.

Afstelling en verbinding met auto

Volgens Hamilton lag het probleem niet bij de auto zelf, maar bij de afstelling. “We hadden waarschijnlijk de afstellingen weer verkeerd. In de derde vrije training ging het een stuk beter, maar tijdens de kwalificatie wisten we het niet voor elkaar te krijgen,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie tegenover Viaplay. Daarnaast voelt Hamilton geen verbinding met de auto. “Wat ik ook doe, wat ik ook verander, ik krijg er maar geen vertrouwen in. Ik voel me een beetje verloren. Op dit moment voelt het echt alsof ik niks meer uit de auto kon halen vandaag. Misschien dat het morgen goedkomt, maar verwacht maar van niet. Ik voel gewoon niet wat de auto onder me doet. Ik weet echt niet wat ik daaraan moet gaan doen.”

Mogelijke oplossingen

Het is duidelijk dat Hamilton worstelt met de afstelling en het gevoel in de auto. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de afstelling te veranderen, maar het is niet zeker of dit genoeg zal zijn om Hamilton de prestaties te laten behalen waar hij op hoopt. Wellicht kan het team nog beter luisteren naar Hamilton’s feedback en samenwerken om een betere afstelling te vinden. Daarnaast kan Hamilton zelf meer tijd doorbrengen met de auto om een betere verbinding te vinden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Het is duidelijk dat Hamilton gefrustreerd en teleurgesteld is na de kwalificatie in Saoedi-Arabië. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij geen verbinding voelt met de auto en dat de afstelling niet optimaal was. Het is afwachten wat de race zal brengen en of Hamilton zich beter zal kunnen vinden in de auto. Hopelijk kan hij samen met het team een oplossing vinden en terugvechten in de race.


Casino Scout Nederland
F1Head