Mercedes tempert verwachtingen na succes in Spanje

Afgelopen raceweekend kwam de Duitse Mercedes renstal, dat de eerste vijf races van het seizoen geteisterd werd door problemen met de aerodynamica van de auto, verrassend goed voor de dag. Volgens James Vowles, de Motorsport Strategy Direct is het team echter nog niet helemaal uit de penarie. 

Grand Prix van Spanje

Tijdens de Grand Prix van Spanje reed jongeling George Russell op indrukwekkende wijze naar het podium en wist zevenvoudig wereldkampioen Hamilton zich vanaf achterin het veld terug te knokken naar een vijfde plek. Kortom: met de snelheid zit het wel snor bij Mercedes en de problemen met porpoising lijken tot het verleden behoren. Blijdschap alom dus, al realiseert Mercedes zich maar al te goed dat de vlag nog niet uit kan. 

Positief

James Vowles kijkt positief terug op het raceweekend in Barcelona, zo vertelt hij in de F1 Race Debrief van het Duitse team. ‘’We hebben één race van de zes waar de wagen goed te besturen was. Het was een goede racewagen, voor het eerst konden we spelen met de setup en de wagen reageerde op een voorspelbare manier. Dat kon niet worden gezegd van de wagen die we tijdens de eerste vijf races hadden.”

“We moeten onze verwachtingen temperen”

Om deze reden houdt Vowles nog een slag om de arm. De GP van Spanje was natuurlijk een momentopname en hoeft niet te betekenen dat alle problemen met de Mercedes-bolide zijn opgelost. “We moeten onze verwachtingen echter temperen. Het was maar op één circuit en een circuit dat ons al jaren goed ligt. Er is voor ons nog heel veel om te begrijpen, dus het zou verkeerd zijn om al te zeggen dat het porpoising-probleem verdwenen is. Wat ik wel kan zeggen is dat we een grote stap vooruit hebben gezet’’. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Enorme achterstand

Hoe goed Mercedes de komende races ook presteert, meedingen om het eremetaal in zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap lijkt dit seizoen uitgesloten. Het Duitse team, dat vorig jaar nog kampioen was bij de constructeurs, heeft namelijk een flinke afstand op Red Bull en Ferrari en ook Russell en Hamilton lopen ver achter op Verstappen en Leclerc

Casino Scout Nederland
F1Head