Pérez vertelt over hulp Verstappen bij Red Bull Racing

De Nederlandse Red Bull-coureur Max Verstappen blijkt zijn kersverse teamgenoot Sergio Pérez een aardig handje te helpen binnen het team. Verstappen helpt Pérez met het wennen aan de Red Bull-bolide, de RB16B, zo vertelt Pérez. 

Zoektocht naar tweede coureur

Afgelopen seizoenen versleet Verstappen flink wat teamgenoten. Pierre Gasly en Alexander Albon leken niet opgewassen tegen de Nederlander en konden de hoge druk binnen de Oostenrijkse renstal niet aan. Al snel kreeg Red Bull flink wat kritiek te verduren. De renstal zou een auto hebben ontworpen conform Verstappen’s wensen en rijstijl – een stijl waar veel andere coureurs moeite mee hebben. 

Voor dit seizoen koos Red Bull Racing voor de ervaren Pérez als teamgenoot van Verstappen, in de hoop dat hij wél het niveau kon bijhouden. De eerste paar races was het duidelijk dat Pérez nog moest wennen aan de Red Bull, maar langzaam maar zeker krijgt de Mexicaan de listige RB16B onder de knie. Mede dankzij de hulp van zijn Nederlandse teamgenoot, blijkt nu. 

Hulp van Verstappen

In gesprek met het Spaanse Marca vertelt Pérez hoe Verstappen hem helpt met de RB16B begrijpen. “Hij vertelt hoe ik met de auto moet rijden, hoe ik het meeste uit de auto kan halen en hoe ik mijn rijstijl moet aanpassen.” Met de tips & tricks van de Nederlander hoopt de Mexicaan snel mee te rijden om de winst, iets wat de afgelopen Grands Prix niet lukte. Dat zegt niet alles, zo legt de Mexicaan uit. “Elk circuit is anders. Het betekent niet dat als je hier in Spanje iets leert, het meteen zal werken in Monaco, al denken mensen misschien van wel.”

F1Head