Dan Istitene/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Sergio Pérez’s verrassende uitglijder tijdens VT1 zorgt voor frustratie bij Red Bull


Het seizoen van Sergio Pérez is nog niet echt goed van start gegaan, en in de eerste vrije training (VT1) heeft hij de stand van zaken niet echt beter gemaakt. Binnen een paar minuten in de VT1 zagen we Checo’s RB19 onfortuinlijk de muur raken. Zonder twijfel een lastig moment voor het Red Bull Racing-team, dat dit weekend met belangrijke updates aan hun bolide kwam.

Wat ging er mis?

Pérez, in zijn poging om een snelle ronde neer te zetten, raakte met zijn linkerwielen het gras, waardoor hij de controle over zijn RB19 verloor. Het resultaat? Een crash in bocht 5 die aanzienlijke schade aan zijn auto veroorzaakte. De ophanging, sidepod, een deel van de vloer en zelfs de neus van de RB19 leken het meest te lijden.

Horner’s reactie

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, sprak met Sky Sports over de crash en liet duidelijk zijn frustratie blijken. “Het is natuurlijk erg frustrerend om hem zo vroeg in de training zo’n fout te zien maken. We hopen dat de schade beperkt is en dat we de auto op tijd klaar hebben voor de volgende sessie,” aldus Horner.

De auto leek klaar voor de 2de vrije training, maar Perez wist ook hier niet echt potten te breken.

Steun van het team

Ondanks dit nieuwe tegenslag voor Pérez, blijven zowel Horner als adviseur Helmut Marko achter hun coureur staan. Marko gaf zelfs een opvallende uitspraak voor het weekend: “Pérez heeft al twee-en-een-halfjaar naast Max Verstappen volgehouden. Dat is een record. Het is echt niet makkelijk.” Het seizoen is nog lang, en één training definieert niet het hele jaar. Pérez zal ongetwijfeld hopen zich te herpakken in de komende sessies. Fans en team zullen gespannen kijken naar de prestaties van de Mexicaan, die zeker het talent en de ervaring heeft om terug te slaan.



Speculaties over 2025

De Formule 1-wereld blijft nooit stilstaan en terwijl we nog volop in het huidige seizoen zitten, wordt er achter de schermen al druk gespeculeerd over 2025. Wie zal waar rijden? De stoeltjes voor dat seizoen blijven een hot topic.

Red Bull Racing heeft nog geen definitieve beslissingen aangekondigd over hun coureursopstelling voor 2025. Hoewel Pérez’s contract tot 2024 vaststaat, is zijn toekomst bij het team na dat jaar onzeker. Namen als Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda worden al genoemd als potentiële kandidaten voor een zitje naast Max Verstappen.

De tijd zal het leren. Wat zeker is, is dat de fans een interessante coureurscarrousel kunnen verwachten in de aanloop naar het seizoen 2025. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en laat je verrassen door de dynamische wereld van de Formule 1.