Toto Wolff grijpt in na wanprestaties Mercedes in Baku en Monaco

De afgelopen twee races waren allesbehalve een succes voor het doorgaans zo succesvolle Mercedes. Teambaas Toto Wolff zit dan ook met zijn handen in het haar. Daarom zet hij Mercedes nu op scherp – in de hoop dat ze zich snel weer kunnen herpakken. 

Deceptie op de stratencircuits van Monaco en Baku

Eerst was er de rampzalige Grand Prix van Monaco. Lewis Hamilton zat (klagend) vast in het middenveld, terwijl teamgenoot Bottas op ongelukkige wijze uitviel vanwege een wielmoer die niet loskwam. Desondanks kwam Mercedes met veel motivatie naar Baku, waar het in het verleden erg succesvol was. Helaas liep ook dit Grand Prix-weekend uit op een deceptie. 

Valtteri Bottas was vanaf het begin van de race al niet competitief en eindigde ver buiten de punten.  Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton gooide een podiumplek weg toen hij zich na de herstart verremde. Hiermee eindigde de Brit niet alleen buiten de punten, ook gooide hij hiermee de kans weg op punten te pakken op rivaal Verstappen – die eerder die race uitviel vanwege een klapband. 

“Zwaarste weken in mijn tijd als Mercedes-teambaas”

Het is dan ook geen verrassing dat het teambaas Toto Wolff niet in de koude kleren is gaan zitten. In gesprek met RacingNews365 vertelt hij hoe hij de afgelopen race weekenden heeft ervaren. “Dit waren de zwaarste paar weken in mijn tijd als Mercedes-baas. We gingen in eerste instantie niet goed in Monaco,” zo legt de Oostenrijker uit. 

“Dit weekend [in Baku] hadden we een wagen die tijdens vrijwel elke sessie nergens te bekennen was. Om eerlijk te zijn was het best oké om in de race in derde positie naar de finish te cruisen, maar het is gewoon onacceptabel dat we onze wagen niet werkend krijgen na de start of na de stops.”

“Dat is gewoon onacceptabel”

Wolff maakt duidelijk dat het team echt zijn oude vorm moet hervinden. ”Er gaan heel veel dingen niet zo vlekkeloos zoals de afgelopen jaren wel het geval was. Momenteel zijn we operationeel niet in goede doen,” zo waarschuwt de teambaas. 

“[…] er is zo veel dat we moeten verbeteren. Ik wil daar gewoon meteen na dit interview mee aan de slag gaan, zodat we echt kunnen strijden om de titel. We kunnen geen punten blijven verliezen zoals we hier en in Monaco hebben gedaan. Dat is gewoon onacceptabel, voor iedereen binnen het team.”

F1Head