Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen en Ricciardo: Rivalen op het asfalt, maar eensgezind over de Hungaroring


Sommige Formule 1-circuits voorzien ons altijd van spectakel. Elke race brengt zijn eigen unieke sfeer en uitdagingen met zich mee, en de Hungaroring is daarop geen uitzondering. Aan de vooravond van de elfde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1, zijn het Max Verstappen en Daniel Ricciardo die hun licht laten schijnen over deze historische baan.

Ricciardo voelt zich thuis bij AlphaTauri

Daniel Ricciardo, die onlangs de overstap maakte naar Scuderia AlphaTauri, is verheugd over zijn terugkeer naar de renstal. “Ik ben zo blij om terug te zijn. Het voelt als een soort thuiskomen,” zegt de Australiër. Ondanks de veranderingen binnen het team gedurende de jaren, heeft Ricciardo het gevoel dat hij terug is waar hij hoort. “De fabriek in Faenza heeft in de loop der jaren zeker een metamorfose ondergaan, maar de essentie is nog altijd dezelfde.” En met die essentie hoopt Ricciardo de AT04 verder te ontwikkelen en weer te schitteren op de Hungaroring.



Verstappens liefde voor het circuit

Red Bull Racing’s Max Verstappen, de Nederlander die vorig jaar op sensationele wijze vanaf de tiende positie de Grand Prix van Hongarije wist te winnen, is duidelijk over zijn gevoelens voor het circuit: “Het is echt een fantastisch stukje asfalt om op te rijden. Technisch en uitdagend, precies hoe ik het graag heb.” Met nieuwe upgrades aan zijn RB19 hoopt Verstappen dat ze hem net dat beetje extra geven om weer te domineren dit weekend.

Historisch record in zicht voor Red Bull

Terwijl de coureurs zich voorbereiden, kan Red Bull Racing geschiedenis schrijven. Een overwinning dit weekend zou hun twaalfde opeenvolgende zege betekenen, een record dat ze momenteel delen met McLaren uit 1988. En alsof dat nog niet genoeg is, zou een plekje in de top drie betekenen dat het team hun 250e podiumplaats binnensleept.

Al met al belooft het weer een spannend raceweekend te worden in Mogyoród. De motoren ronken, de coureurs zijn hongerig naar succes en wij van F1Head.nl zullen erbij zijn om jullie van het laatste race nieuws te voorzien!