Verstappen pakt pole tijdens dominante kwalificatie in Frankrijk

Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Frankrijk heeft de Nederlandse coureur Max Verstappen op dominante wijze de eerste plek op de startrij bemachtigd. Hiermee pakt Verstappen de vijfde pole position van zijn carrière en deelt hij een klap uit aan zijn grootste concurrent in de titelstrijd, zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton

Spannende start 

Hamilton, Verstappen’s concurrent in de strijd om de wereldtitel, kwalificeerde als tweede, op zo’n 2,5 tienden van een seconde achter Verstappen. Verstappen en Hamilton starten naast elkaar, dus vuurwerk richting de eerste bocht tijdens de race morgen is nagenoeg gegarandeerd. Achter Hamilton komen de Finse Mercedes-coureur Valtteri Bottas en Red Bull-coureur Sergio Perez. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Verstappen in zijn nopjes

Over de boordradio en voor de camera’s na de kwalificatie liet Verstappen weten hoe tevreden hij is met zijn team, auto en prestaties tot dusver. “Tot nu toe is het een heel positief weekend, alles gaat goed,” zo legt Verstappen uit direct na de kwalificatie. “Het is erg gaaf om dit op een circuit te doen waar het in het verleden altijd lastig hebben gehad.”

“Tot nu toe is het een heel positief weekend, alles gaat goed”

De vrijdag begon nog lastig voor Verstappen, maar tijdens de tweede vrije training wist de Nederlander de pace te vinden. “De tweede vrije training was voor ons het keerpunt. Maar vandaag het zelfs nóg beter. Het is erg gaaf om weer een pole position te kunnen pakken.” 

Slag om de arm

Ondanks zijn dominante performance tijdens de kwalificatie rekent Verstappen zich nog niet raak. Hij realiseert zich immers dat de punten pas morgen worden uitgedeeld. “Vandaag verdienen we geen punten, maar het is alsnog een erg gave dag.” Dit weet de Nederland na het drama van de GP van Azerbeidzjan, waar hij vijf rondes voor het einde vanaf de kop van de race een klapband kreeg en in de vangrails eindigde, als geen ander. 

Verstappen is dan ook op revanche uit. ”We moeten het morgen af zien te maken en de 25 punten zien te pakken die in Baku zijn verloren. Tot nu ziet het er in ieder geval veelbelovend uit.”

We moeten het morgen af zien te maken en de 25 punten zien te pakken die in Baku zijn verloren.

Goede race pace?

Wanneer hij wordt gevraagd naar de race pace van de RB16B antwoord Verstappen positief. “De snelheid over meerdere was ook goed,” zo gaat hij verder. “De tweede vrije training zag er goed uit vanuit ons perspectief, dus ik kijk enorm uit naar morgen,” zo sluit Verstappen af. 

F1Head