Horner verantwoordt keuze voor Perez

Het nieuwe seizoen staat om de hoek en dat betekent niet alleen allerlei toffe car launches, maar ook meer interviews met de coureurs en teambazen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ging onlangs in gesprek met Auto, Motor und Sport en ging daar onder andere in op de keuze om Sergio Perez aan te trekken. 

“Meer balans in het team brengen” 

Ondanks het feit dat veel volgers Red Bull’s keuze om Perez ten koste van jongeling Alexander Albon aan te trekken begrepen, kreeg Horner eind vorig seizoen toch aardig wat kritiek te verduren. Daarom licht hij nu toe op zijn keuze voor de Mexicaanse coureur. “Sergio heeft veel ervaring. Hij kan een auto naar de finish brengen en de banden bewaren.” ook hoopt Horner met Perez meer ervaring en zo dus meer balans naar het team te halen. “Hij is een taaie, een vechter,” zo vertelt Horner. “We hopen dat hij meer balans in het team brengt, net zoals we dat ooit hadden met Max Verstappen en Daniel Ricciardo.”

“Meest logisch om Sergio met Max te laten samenwerken”

Daarnaast verklaart Horner dat Red Bull al langer naar de Mexicaanse coureur, die zijn stoeltje bij Racing Point/Aston Martin moest afgeven aan Sebastian Vettel, aan het kijken was. “Het was een verrassing en een cadeau om een coureur als Sergio Perez op de markt te hebben,” zo legt Horner uit. “We hoefden ons niet te haasten om te handelen, we konden het hele seizoen aftasten en onze rijderssituatie analyseren. Al met al was het voor ons het meest logisch om Sergio met Max te laten samenwerken.”

Succes in handen van de engineers

Ondanks het feit dat Horner er vertrouwen in heeft dat hij een zeer degelijke coureur line up heeft voor komend seizoen, geeft hij toe dat het ook op de engineers van Red Bull aankomt. “Hopelijk krijgt Sergio de kans om in een goede auto te zitten.” Hierin realiseert hij zich uiteraard dat hij als teambaas van Red Bull hier ook verantwoordelijk voor is: “Het is aan ons om dat voor hem te realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *