Red Bull Content Pool

Officieel: Perez verlengt contract bij Red Bull Racing


Red Bull Racing heeft bekendgemaakt dat Sergio Pérez nog minstens twee seizoenen langer bij het team zal blijven. De Mexicaanse coureur heeft zijn contract verlengd tot het einde van het seizoen 2026.

Verlenging verzekert stabiliteit

Sinds zijn komst aan het eind van 2020 heeft Pérez zijn beste seizoenen in de Formule 1 beleefd. In 2023 eindigde hij als tweede in het wereldkampioenschap. Dit was de eerste keer dat Red Bull een één-twee finish behaalde in de titelstrijd. Zijn prestaties hebben bijgedragen aan de constructeurskampioenschappen van Red Bull in 2022 en 2023.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, verklaarde: “Nu is het belangrijk om onze line-up voor 2025 te bevestigen en we zijn erg blij om door te gaan met Checo. Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team en Checo en Max vormen een succesvol en stabiel duo.”

Goede start in 2024

Het huidige seizoen begon goed voor Pérez. Hij behaalde tweede plaatsen in Bahrein, Saudi-Arabië en Japan, en stond op het podium in China. Deze sterke prestaties gaven vertrouwen, ondanks enkele moeilijkere races waarin het team te maken kreeg met toenemende concurrentie.

“De afgelopen races waren zwaar, er is een convergentie op de grid,” zegt Horner. “Maar we zijn overtuigd van Checo en kijken uit naar zijn terugkeer naar de vorm en prestaties die we zo vaak zien.”

Perez kijkt uit naar toekomstige uitdagingen
Pérez zelf toonde zich blij met zijn verlengde verblijf bij Red Bull: “Ik ben erg blij mijn toekomst toe te wijden aan dit geweldige team. Het is een uitdaging als geen ander om voor Red Bull te racen, zowel op als naast de baan. Ik ben verheugd om hier te blijven om onze reis samen voort te zetten en bij te dragen aan de grote geschiedenis van dit team.”Effecten op de rijdersmarkt

De contractverlenging van Pérez heeft gevolgen voor andere coureurs in de Formule 1. Carlos Sainz, die Ferrari gaat verlaten, ziet een mogelijke overstap naar Red Bull definitief van de baan. Ook voor Yuki Tsunoda betekent dit dat een promotie naar het hoofdteam voorlopig niet aan de orde is. Terwijl Red Bull stabiliteit verkiest, stromen de geruchten over mogelijke bestemmingen voor Sainz, waaronder een aanbod van Audi.

Toekomstige Verstappen en Pérez samenwerking
Met de verlenging is het zeker dat Pérez en Verstappen zes seizoenen op rij teamgenoten zullen zijn. Dit moet Red Bull helpen bij hun pogingen om de constructeurskampioenschappen te verdedigen, te midden van de stijgende concurrentie van teams als Ferrari en McLaren.

Pérez blijft zich concentreren op de toekomstige races en is vastberaden om met uitstekende prestaties het vertrouwen van het team waar te maken. “Er staat ons een grote uitdaging te wachten dit jaar, maar ik heb volledig vertrouwen in het team. We hebben nog veel kampioenschappen te winnen samen,” aldus Pérez.