Zo laat moet je opstaan om de Grand Prix van Australië te zien


De Grand Prix van Australië komt eraan en de Formule 1-coureurs staan klaar om hun auto’s op de baan te zetten. Dit weekend vindt de derde race van het seizoen plaats in Melbourne. In dit artikel geven we je het volledige tijdschema van de GP van Australië en vertellen we je meer over wat je kunt verwachten van deze race.

Tijdschema GP Australië

Het tijdschema van de GP van Australië ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 31 maart, 03.30-04.30 uur: Eerste vrije training
  • Vrijdag 31 maart, 07.00-08.00 uur: Tweede vrije training
  • Zaterdag 1 april, 03.30-04.30 uur: Derde vrije training
  • Zaterdag 1 april, 07.00-08.00 uur: Kwalificatie
  • Zondag 2 april, 07.00 uur: Race

Max Verstappen als kampioenschapsleider

Max Verstappen begint het Grand Prix-weekend in Melbourne als kampioenschapsleider. De Nederlander heeft één punt meer dan zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Het is voor Verstappen de zevende keer dat hij aan de start verschijnt in Australië. Helaas was hij tot nu toe nooit echt succesvol op dit circuit. In 2019 behaalde hij de derde plaats als hoogste resultaat. Vorig jaar viel Verstappen uit met een motorprobleem en kon hij geen punten scoren.

Wie pakt de zege in Australië?

Wordt het dit jaar dan eindelijk de eerste zege voor Max Verstappen in Australië? Of gaat zijn teamgenoot Sergio Perez toch weer verrassen? Of komt de verrassing juist uit de hoek van de tot nu toe tegenvallende Mercedessen en Ferrari’s? En blijft Fernando Alonso goed presteren? Dit zijn vragen die ons bezighouden voor de derde race van het seizoen in de Formule 1. Van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april zullen we op Albert Park in Melbourne antwoorden vinden.

Vrijdag: eerste en tweede vrije training

Op vrijdag begint het GP-weekend met de eerste vrije training om 03.30 uur Nederlandse tijd. De pitstraat gaat dan open. Om 07.00 uur Nederlandse tijd start de tweede vrije training.

Zaterdag: derde vrije training en kwalificatie

Wil je niets van de actie missen? Dan moet je op zaterdag je wekker zetten voor de derde vrije training om 03.30 uur Nederlandse tijd. Om 07.00 uur Nederlandse tijd begint de kwalificatie, waarin de coureurs strijden om de poleposition voor de race op zondag.

Zondag: de race

Op zondag gaan om 07.00 uur Nederlandse tijd de lichten uit op start/finish en beginnen de coureurs aan de Grand Prix van Australië op Albert Park. Na 58 rondes, zo’n anderhalf uur later, weten we wie de winnaar van deze race is geworden.

In het kort

De Grand Prix van Australië is een belangrijke race in het Formule 1-seizoen en een echte uitdaging voor de coureurs. Het circuit van Albert Park heeft een lengte van 5,303 kilometer en bestaat uit 16 bochten. Het circuit staat bekend om zijn snelle rechte stukken en technische bochten, wat het tot een uitdagende baan maakt.

Naast Max Verstappen en Sergio Perez zijn er nog andere coureurs om in de gaten te houden tijdens de Grand Prix van Australië. Lewis Hamilton van Mercedes heeft in het verleden al vijf keer op dit circuit gewonnen en zal ongetwijfeld zijn best doen om opnieuw te winnen. Ook Charles Leclerc van Ferrari, die vorig jaar de Grand Prix van Australië won, zal er alles aan doen om zijn titel te verdedigen.

De Grand Prix van Australië is een evenement dat veel Formule 1-fans niet willen missen. Hoewel het in Nederland heel vroeg in de ochtend begint, zijn er veel mensen die de wekker zetten om live te kijken. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om de race later terug te kijken als je het niet live kunt volgen.

Kortom, de Grand Prix van Australië belooft een spannende race te worden waarbij de topcoureurs strijden om de eerste plaats. Het tijdschema is bekend en de fans zijn er klaar voor. Wie gaat er winnen? We zullen het zien op zondag 2 april om 07.00 uur Nederlandse tijd. Zet je wekker en geniet van deze spectaculaire race!