Dan Mullan/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Nieuwe versnellingsbak voor Pérez na crash in Hongarije


Het raceweekend in Boedapest is nat en spannend begonnen. Terwijl het regenachtige weer de sfeer op vrijdagmiddag bepaalde, waren het achter de schermen enkele technische wisselingen die het meeste stof deden opwaaien.

Esteban Ocon: Motorrevolutie bij Alpine

In de documenten van de FIA is Esteban Ocon de meest genoemde coureur van de dag. De Fransman, racend voor Alpine, ziet een volledige motorvervanging voor zich liggen. Denk hierbij aan de verbrandingsmotor, Turbocharger, MGU-H, MGU-K en het Exhaust System. Hij is nu toe aan zijn derde motor voor dit seizoen. Gelukkig voor hem betekent dit dat hij nog een motor kan wisselen zonder daarvoor een straf te krijgen. En het Exhaust System? Hij is toe aan zijn vijfde, maar met een limiet van acht voor strafpunten, zit hij daar ook nog veilig.

De andere grote spelers

Maar Ocon is niet de enige die veranderingen ziet in zijn motoronderdelen. Kevin Magnussen heeft zijn MGU-K laten vervangen. Dit markeert de tweede keer voor de Deen, maar zonder straf. Lewis Hamilton en Yuki Tsunoda, beide zwaargewichten in de F1, hebben ook aanpassingen gedaan aan hun Exhaust System. Zonder gevolgen, natuurlijk.



Versnellingsbak saga

Wat versnellingsbakken betreft, was er ook wat actie. Zowel Sergio Pérez als Magnussen hebben een totale versnellingsbakvervanging ondergaan. En met dit als hun vierde versnellingsbak, betekent dit dat een volgende wissel een gridstraf zal opleveren. Gelukkig voor nu, ontvangen alle vijf de coureurs geen gridstraffen voor hun recente technische aanpassingen.

Met het weekend nog in volle gang en de Grand Prix van Hongarije als climax op zondag, houden we alles nauwlettend in de gaten.