Ferrari

Waarheen leidt de weg voor Carlos Sainz na Ferrari exit?De toekomst van Carlos Sainz in de Formule 1 is hoogst onzeker na de recente bevestiging dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap maakt van Mercedes naar Ferrari. Hiermee neemt Hamilton de plek in van Sainz, die zich nu moet oriënteren op andere opties binnen de grid. Met meerdere contracten die dit jaar aflopen, waaronder die van prominente coureurs bij teams als Alpine, Red Bull Racing, Haas F1 en Williams, wordt de markt overspoeld met mogelijkheden, maar ook met felle concurrentie. In dit artikel lichten we toe welke toekomstige mogelijkheden Sainz heeft na zijn gedwongen vertrek bij Ferrari.

Mercedes als potentiële bestemming

Met het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari komt een plaats vrij bij Mercedes, een team waarmee Sainz wellicht een nieuwe top kan bereiken. Sainz, die zich al heeft bewezen naast Charles Leclerc bij Ferrari, zou een interessante aanvulling kunnen zijn voor het team en in directe competitie kunnen komen met George Russell. Mercedes is echter ook bezig met de ontwikkeling van jong talent, waaronder Andrea Kimi Antonelli, waardoor het nog maar de vraag is of Sainz een lange termijn optie is voor het team.

Bekijk ook eens:Stake F1/Audi als nieuwe horizon

Een andere interessante mogelijkheid voor Sainz zou het team van Stake F1 kunnen zijn, dat vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi wordt. Met zijn vader Carlos Sainz Sr., die recent de Dakar won voor Audi, heeft Carlos Sainz Jr. al een duidelijke link met het merk. Dit zou een overstap naar Audi in 2026 aantrekkelijk kunnen maken, zeker als hij het boegbeeld van het nieuwe F1-project van Audi kan worden.

De terugkeer naar Red Bull

Een overstap naar Red Bull Racing zouden sommigen als pikant beschouwen. Ondanks de eerdere spanningen tussen Sainz en Max Verstappen tijdens hun gezamenlijke tijd bij Toro Rosso, zou een hereniging potentieel tot succes kunnen leiden. Met het aflopen van het contract van Sergio Perez bij Red Bull in het verschiet, zou Sainz dit team als een serieuze optie kunnen beschouwen.

Aston Martin als wildcard

Tenslotte is er Aston Martin, dat ambitieuze plannen heeft en flink heeft geïnvesteerd in de faciliteiten. Hoewel het doorgaan met Fernando Alonso de voorkeur heeft van het team, zou Sainz interessant kunnen zijn voor het team gezien de onzekere toekomst van Lance Stroll. Een plek bij Aston Martin zou Sainz de kans geven om zij aan zij met Fernando Alonso te werken, iemand die hij sinds zijn jeugd bewondert.