De aangepaste startopstelling voor Brazilië na straffen


De Grand Prix van Brazilië 2023 start vanavond om 18:00. De startopstelling voor de race op Interlagos is opgeschud na een drietal gridstraffen, uitgedeeld aan gb George Russell, fr Esteban Ocon en fr Pierre Gasly. Hoewel de top van de grid ongewijzigd blijft met nl Max Verstappen op pole position, heeft dit incident een effect voor de rest van de grid.
Photo by Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Gridstraffen

Na de kwalificatiesessie op vrijdag bleek al snel dat niet iedereen zich aan de regels had gehouden. Mercedes logo Mercedes-coureur gb George Russell, Alpine logo Alpine-rijders fr Esteban Ocon en fr Pierre Gasly kregen elk een gridstraf van twee plaatsen. Dit naar aanleiding van het overtreden van de regels tijdens de kwalificatie. Ze zouden in niet genoeg links hebben aangehouden bij het uitrijden van de pitstraat.

Startopstelling GP Brazilië 2023

De pole position is zoals gezegd voor nl Max Verstappen, die een sterke kwalificatie reed op het Autódromo José Carlos Pace. Naast hem op de eerste rij staat mc Charles Leclerc van Ferrari logo Ferrari. De derde en vierde plaats zijn bezet door de Aston Martin logo Aston Martin-coureurs, met ca Lance Stroll op P3 en es Fernando Alonso op P4. gb Lewis Hamilton maakt de top 5 compleet.

Het is echter in het middenveld waar de grootste veranderingen zijn opgetreden. gb George Russell, die oorspronkelijk zevende stond, start nu vanaf de achtste positie. fr Esteban Ocon en fr Pierre Gasly, die beiden een sterke kwalificatie hadden, vallen terug naar de 14e en 15e plek respectievelijk.

Positie Coureur Team
1 Verstappen Red Bull logo Red Bull
2 Leclerc Ferrari logo Ferrari
3 Stroll Aston Martin logo Aston Martin
4 Alonso Aston Martin logo Aston Martin
5 Hamilton Mercedes logo Mercedes
6 Norris McLaren logo McLaren
7 Sainz Ferrari logo Ferrari
8 Russell* Mercedes logo Mercedes
9 Perez Red Bull logo Red Bull
10 Piastri McLaren logo McLaren
11 Hulkenberg Haas logo Haas
12 Magnussen Haas logo Haas
13 Albon Williams logo Williams
14 Ocon* Alpine logo Alpine
15 Gasly* Alpine logo Alpine
16 Tsunoda AlphaTauri logo AlphaTauri
17 Ricciardo AlphaTauri logo AlphaTauri
18 Bottas Alfa Romeo logo Alfa Romeo
19 Sargeant Williams logo Williams
20 Zhou Alfa Romeo logo Alfa Romeo

In het kort

De gridstraffen hebben de startopstelling voor de Grand Prix van Brazilië 2023 behoorlijk opgeschud. Terwijl de top ongewijzigd blijft, zien we aanzienlijke verschuivingen in het middenveld. Russell, Ocon en Gasly zullen nu harder moeten werken om zich een weg naar voren te banen in het peloton, terwijl coureurs als Stroll en Alonso mogelijk kunnen profiteren van deze gewijzigde situatie. De straffen zorgen ongetwijfeld voor extra spanning en verhaallijnen terwijl we naar de race op zondag toeleven.