Dan Mullan/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Flinke verschuivingen op de startgrid na straffen bij de Grand Prix van Canada


De Grand Prix van Canada 2023 belooft een spannende race te worden, met een aantal significante veranderingen in de startopstelling na de kwalificatie. Vier coureurs hebben straffen ontvangen na het kwalificeren, wat resulteert in een flinke schuiving op de grid.

Nico Hulkenberg, die aanvankelijk een indrukwekkende tweede plek behaalde, is nu gedegradeerd naar de vijfde plek op de grid. Hij werd gestraft voor een inbreuk op de rode vlag tijdens de kwalificatie. Ondanks de weersomstandigheden en een mogelijk misverstand over de waarschuwingssignalen in zijn headset, was Hulkenberg te snel onder de rode vlag condities.

Andere coureurs getroffen door straffen

Hulkenberg is echter niet de enige die een straf heeft gekregen. Carlos Sainz, Yuki Tsunoda en Lance Stroll hebben allemaal een drie plaatsen gridstraf gekregen.

Sainz kreeg de straf voor het hinderen van Pierre Gasly in Q1. Tsunoda ontving dezelfde straf voor het in de weg zitten van Hulkenberg bij de haarspeldbocht in hetzelfde segment van de kwalificatie. Deze straf zet Tsunoda terug van de 16e naar de 19e plek op de grid, waardoor Gasly, Nyck de Vries en Logan Sargeant plaatsen winnen.

Stroll zou oorspronkelijk als 13e starten, maar werd vervolgens schuldig bevonden aan het hinderen van Esteban Ocon in Q2. Ondanks dat hij zich bewust was van Ocon’s positie, voelde Stroll dat hij niet veilig van de racelijn kon afwijken omdat zijn slicks koud waren en de rest van de baan nat was. Hierdoor ontvangt hij ook een drie plaatsen gridstraf, waardoor Kevin Magnussen, Valtteri Bottas en opnieuw Gasly plaatsen winnen.

De nieuwe startopstelling

Na al deze straffen is de nieuwe startopstelling als volgt:

  1. Max VerstappenRed Bull
  2. Fernando AlonsoAston Martin
  3. Lewis HamiltonMercedes
  4. George RussellMercedes
  5. Nico HulkenbergHaas
  6. Esteban OconAlpine
  7. Lando NorrisMcLaren
  8. Oscar PiastriMcLaren
  9. Alex AlbonWilliams
  10. Charles LeclercFerrari
  11. Carlos SainzFerrari
  12. Sergio PerezRed Bull
  13. Kevin MagnussenHaas
  14. Valtteri BottasAlfa Romeo
  15. Pierre GaslyAlpine
  16. Lance StrollAston Martin
  17. Nyck de VriesAlphaTauri
  18. Logan SargeantWilliams
  19. Yuki TsunodaAlphaTauri
  20. Zhou GuanyuAlfa Romeo.

Met deze nieuwe startopstelling belooftde Grand Prix van Canada 2023 een boeiend spektakel te worden.