Aankomende Porsche Supercup Race

24 May
Ronde 2
Circuit de Monaco

Volledige Porsche Supercup Kalender van het Seizoen 2024

De Porsche Supercup, officieel bekend als de Porsche Mobil 1 Supercup, is een internationale motorraceserie die al sinds 1993 een integraal onderdeel vormt van het wereldwijde motorsportlandschap. De serie, die nauw verbonden is met de Formule 1, staat bekend om de intense en hoogwaardige competitie die het biedt, met gelijke auto’s die de nadruk leggen op de vaardigheden van de coureur.

Deel van F1 weekend

De Porsche Supercup wordt meestal gehouden als ondersteunende race voor de Formule 1 Grand Prix en de kalender volgt die van de Formule 1 in Europa, met af en toe uitstapjes naar andere continenten. Deze samenwerking heeft de Supercup een wereldwijd publiek opgeleverd en de serie een prestigieuze plek in de autosport gegeven.

In de Porsche Supercup strijden coureurs in identieke Porsche 911 GT3 Cup-auto’s, wat zorgt voor een gelijk speelveld en spannende, nauw gevochten races. Het gebruik van deze GT3 Cup-auto’s biedt een unieke combinatie van snelheid, betrouwbaarheid en gelijkwaardige prestaties, en maakt de serie tot een ware test van rijdersvaardigheden.

Deelnemers aan de Porsche Supercup omvatten een mix van professionele raceteams, semi-professionals en amateurs, wat bijdraagt aan de diepte en diversiteit van het talent in de serie. Veel coureurs gebruiken de Supercup als springplank naar hogere niveaus van motorsport, waaronder de professionele GT- en sportwagenracerij.

Over de Porsche Supercup agenda

De kalender van de Porsche Supercup omvat enkele van de meest prestigieuze en uitdagende circuits ter wereld, waaronder het Circuit de Monaco, Silverstone, en Spa-Francorchamps. Deze circuits vormen niet alleen een geweldige achtergrond voor de races, maar testen ook de vaardigheden van de coureurs tot het uiterste.

Elk seizoen van de Porsche Supercup is spannend en onvoorspelbaar, met felle gevechten om het kampioenschap die vaak tot de laatste race doorgaan. Maar het gaat niet alleen om de coureurs op de baan. De teams achter de schermen spelen ook een cruciale rol, met strategie, pitstops en technisch inzicht allemaal van belang om succes te behalen.

Kortom, de Porsche Supercup is een unieke en opwindende serie die het beste van de autosport belichaamt. Met zijn combinatie van snelle, gelijke auto’s, topcoureurs en prestigieuze circuits, is het een must-see voor elke autosportfan.

Porsche Supercup Kalender

 • 24 mei
  Ronde 2
  Circuit de Monaco
 • 24 mei
  Ronde 2
  Circuit de Monaco
 • 24 mei
  Ronde 2
  Circuit de Monaco
 • 26 jul
  Ronde 6
  Circuit de Spa-Francorchamps
 • 26 jul
  Ronde 6
  Circuit de Spa-Francorchamps
 • 26 jul
  Ronde 6
  Circuit de Spa-Francorchamps
 • 30 aug
  Ronde 8
  Autodromo Nazionale Monza
 • 30 aug
  Ronde 8
  Autodromo Nazionale Monza
 • 30 aug
  Ronde 8
  Autodromo Nazionale Monza